Panduan SEO

Apa tu SEO-Search Engine Optimization.Ini la perkara penting selain ada web/blog. Dah ada web/blog tapi tak dapat dicari oleh search engine pun tak guna juga.Tapi ini betul2 perlukan masa.Sampai sekarang aku sebagai newbie masih bergelut untuk belajar SEO ni. Perkara utama saya buat selepas ada blog-kalau salah tolong tunjukkan ;

Letak Meta Tag-apa itu meta tag?belajar lagi...

Submit site to Google-macamana nak submit?

Submit to Yahoo!

Promote lagi-buka akaun Digg.Com,Propeller,Reddit,Delicious,Technorati dll.

Post artikel ke Digg.Com dan semua lain2 tu.

Submit ke RSS-guna RSS Anouncer then Ping-O-Matic kan...

Lain-lain tu promote manual je..komen,link di forum.Tapi still trafic kurang.Ini betul-betul perlukan masa-ikut cakap pakar la.Dibawah ini merupakan proses SEO terkini.Menurut pakar SEO,proses SEO ini berubah mengikut kemajuan,so ini adalah proses SEO terkini.


So,kalau korang nak panduan SEO free boleh baca sendiri dan tambah ilmu di Panduan SEO

Reaksi: 

0 Response to "Panduan SEO"

Catat Ulasan

Bubbles 2

Google | Yahoo |

Followers